Freelance-Danmark.dk

 

Journalist(medlem af DJ) Jan Simmen, freelanceside

På Fyn, i Danmark og Jorden rundt


 

Forside
Her er duRadio produktion
Eksempler på artikler
Til erhvervslivet
Kurser mm.
Hvad kan en web-redaktør
Fotograf

 
Reportagebil i fuld fart

Navn & adresse

Jan Simmen
Hovkrogvej 40
5500 Middelfart
Telefon 64 40 19 56 / 22 13 07 14
e-mail:
Skriv til mig


blå linje

Radio som speciale

Jeg har i mange år lavet radioprogrammer om:


Journalist, redaktør, radiochef og korrespondent

Jeg har lavet radioudsendelser om en masse forskellige ting. Fællesnævneren for de fleste har dog været, at det var svært tilgængeligt stof, som krævede research og noget så gammeldags som omhu.

Jeg var i fire år ansvarshavende chefredaktør for Euranet Danmark, har ved siden af det arbejde givet en hånd med hos Radio Mælkebøtten. Både med indholdet, diverse radioprojekter, og til opbygningen af den nuværende hjemmeside.

Jeg har fungeret som korrospondent for en masse forskellige radioer, deriblandt nogle af verdens største, som fx RNW og Deutsche Welle. Hør eksempler længere nede på siden.

Jeg har produceret for blandt andet:

  • DR
  • Radio Jyllandsposten
  • Radio Update
  • NDR
  • Deutsche Welle
  • Radio Netherlands World Wide
  • Network Europe
  • Radio Romania International
  • Euranet
  • Radio Slovenia International
Interview med klimakommissær Hedegaard

Tilfældigt udvalgte udsendelser

Rumdrømme: Send flere penge

Drømmen om at erobre verdensrummet er måske ikke så stor mere, som da verden i 1969 fulgte med i den første bemandede månelanding i verdenshistorie.
Drømmen om rummet lever endnu, her grafik af Exoplaneter, dvs planeter om andre stjerner Forleden tog EU’s rumdrømme for alvor fart. En raket lettede fra en ø i Fransk Guyana med en dyrbar last på to navigationssatellitter. Navigationsprojektet Galileo tog et skridt mere, og selv om der utvivlsom ikke var tale om et gigantisk skridt for menneskeheden, så var det dog et skridt på hele 50 milliarder kroner. EU’s industrikommissær Antonio Tajani jublede, mens raketten steg til vejrs. De mange teknikere åndende lettet op. For de vidste nemlig godt, at raketaffyringer altid kan risikere at gå galt.

Hør indlaget her


Politisk minefelt: Der viftes med vetoflag overalt

Det er ikke kun den danske statsminister Helle Thorning Schmidt der truer EU med veto, hvis hun ikke får sine egne planer gennemført.Der vigtes med vetoflag overalt i EU Det gør den britiske premierminister David Cameron også. Hvis ikke EU's samlede budget bliver holdt på nuværende niveau, eller endnu bedre reduceret, så truer Cameron med at nedlægge veto. Hør om Cameron der blev stemt ned for den plan, og hvorfor det alligevel er dårligt nyt for EU, hvor også Sverige og Frankrig truer med veto.

Hør indslaget her


Vores egen skyld:Radioaktive fisk på spisebordet

en historie om radioaktive fisk på dit spisebord, somaliske pirater, et EU der vender det blinde øje til. Pirater jagtes, mens mafiaen kan få lov til at smide atomaffald i havet foran snuderne på de danske krigsskibeMen også at de danske skibe måske nok bekæmper de somalske pirater, men ikke de europæiske fiskere der fisker ulovligt i området. Heller ikke det radioaktive affald der ulovligt bliver dumpet i havet interesserer piratjægerne. Resultatet er, at mange af fiskene er radioaktive. Stig med om bord, når vi fortæller historien, som de fleste politikere ikke vil kendes ved...

Hør indslaget her

Flere eksempler på produktioner:

Magasin "Når hvid bliver krigens farve" med Læger uden grænser, om at de danske soldater har været med til at gøre deres arbejde endnu mere livsfarligt.
Magasin med bla. Dansk Flygtningehjælp omkring den værste sultkatastrofe i 60 år på Afrikas Horn, og om EU's strategi for udviklingshjælp.
Det er ifølge EU’s regler ulovligt at sende IT-skrot til 3. verdens lande. Alligevel lander der hver måned i Ghana alene 600 store containere med ”brugt IT udstyr”, som forsendelsen kaldes. Meget af det er dog skrot.
Energimagasinet - Den 11. time
Radio Mælkebøtten producerede med støtte fra Dansk Energi 12 udsendelser. Klik her for alle 12 udsendelser.
Magasin med Amnesty international som har offentliggjort en rapport der afslører, at der er hemmelige torturlejre i EU.
Magasin om EU's klimaplan, hør om at EU giver med den ene hånd og tager igen med den anden hånd. Medvirkende er bla. medlem af Europa-parlamentet Dan Jørgensen og Klima-kommissær Connie Hedegaard.
Magasin "Forskning for fremtiden" med fokus på hvilken rolle forskningen skal spille i den europæiske udvikling. Medvirkende er medlem af Europa-parlamentet Bendt Bendtsen og Professor Kirsten Drotner.
Radio indslag til RNW omkring danskernes frygt for terror.
Radio indslag til RNW omkring Skandinaviens reaktion efter Anders Behring Breiviks terrorangreb i Norge.
Radio indslag til RNW omkring En dansk politikers kontroversielle forslag om at skære mindstelønnen med halvdelen for gæstearbejdere.
Radio indslag til Deutsche Welle omkring at den danske olieforsyning er ved at løbe ud i sandet.
Radio indslag til Deutsche Welle om det danske skattesystem.
Radio indslag til AMS (Tysk radionetværk) om det danske EU-formandskab.
Radio indslag i RFI Romania efter en stor journalist pris blev uddelt i Europa.

pressekort
blå linje