Freelance-Danmark.dk

 

Profilaviser - effektiv markedsføring


 

Forside
Radio
Eksempler på artikler
Her er duTil erhvervslivet
Kurser mm.
Hvad kan en web-redaktør
Fotograf

 
Reportagebil i fuld fart

Navn & adresse

Jan Simmen
Hovkrogvej 40
5500 Middelfart
Telefon 64 40 19 56 / 22 13 07 14
e-mail:
mail@ freelance-danmark.dk


blå linje
Profilavis skrevet til HTH, udgivet som en lille avis med masser af billeder. Udgivet som indstik til EjendomsAvisen mm.

Byg selv dit drømmekøkken med Gør Det Selv HTH

Fornemmelsen af, at man har skabt et eller andet med sine egne hænder er nu langt fra den mest ringe følelse der findes. Og så gør det jo heller ikke noget når man for eksempel kan pege på et splintrende nyt og moderigtigt køkken når naboen er på besøg og med fasthed i stemmen kan erklære, at det køkken har man selv bygget! At man så oven i købet kan spare penge ved at bygge selv, burde heller ikke irritere nogen.

Det er for at tilgodese den voksende skare gør-det-selv mænd og kvinder på Fyn at HTH Fyn A/S har udviklet et salgskoncept som netop er stilet til gør-det-selv befolkningen. Både i HTH's forretninger i Hjallese, Odense, og Ryttermarken 12 på hjørnet mellem Faaborgvej, Svendborg er det muligt at få opfyldet sin drøm om et køkken man selv har bygget.

Principperne er enkle, og sørger for at kunden på intet tidspunkt føler sig rendt over ende eller efterladt. Fra det øjeblik at Hr. og Fr. Olsen kommer ind i et af HTH's gør-det-selv forretninger, bliver de af en konsulent guidet igennem de mange muligheder der findes inden for HTH's gør-det-selv konceptet. Når familien Olsen har afleveret målene på deres køkken, udarbejder en konsulenten i samarbejde med kunden så et forslag til, hvordan familiens drømmekøkken kunne se ud. Falder forslaget i familie Olsens smag, så gør konsulenten på lagret og finder drømmekøkkenet frem. Det eneste familie Olsen nu behøver er at køre bag om butikken og hvor de kan få modtager deres kommende køkken i nogle flade pakker og kan køre hjem med det.

At Gør Det Selv HTH har ramt plet ses af salgskurven som er i kraftig stigning men en årlig vækst på 25-30%.

Nemme byggevejledninger

Men de fleste af dem der har prøvet at bygge bare en reol selv ved at der er én ret kraftig forhindring: Indviklede og til tider komplet uforståelige byggevejledninger, der mest af alt minder om et el-diagram over en rumraket. Men her har HTH sørget for at udvikle vejledninger hvor et ikke er nødvendigt med en ingeniør-titel for at få samlet det nye køkken. Tværtimod så afspejles HTH's mangeårige erfaringer indenfor branchen i nogle nemme instruktionsplaner, og hvor der er sørget for, at et køkken kan samles med et minimum af værktøjer. Faktisk er alt hvad der behøves en hammer og en skuetrækker. Men netop for at kunne holde gør-det-selv køkkenet på et så simpelt niveau som muligt, har HTH valgt at sortere en del af de køkkener der findes i Køkkenforum fra, og dermed begrænse udbudet. Men det alligevel brede udvalg der står til rådighed til gør-det-selv familien, er til gengæld i den velkendte HTH-kvalitet.

pressekort

25 år med konstant fremgang og fornyelse

Bjarne Hansen startede med kun en taske fuld af tilbud

Det startede for 25 år siden med en taske fuld af tilbud. Det var alt hvad den dengang 27årige Bjarne Hansen havde, da han gik i gang med en tilværelse med salg af HTH-køkkener. I dag kan han med god grund glæde sig over et liv præget af fremgang. Ikke så lidt fremgang endda, når man betænker at salgs-tasken i dag er afløst af tre store køkkencentre, der har hele Fyn som afsætningsgrundlag.

Den første butik Bjarne Hansen åbnede var ellers alt andet end stor. Men den passede til tiden dengang, for de store butiksarealer var ikke noget der endnu fandtes, og først en del år senere blev indført af Bjarne Hansen.

- I et halvt år gik jeg rundt med køkken-reklamer til håndværksmestre. Så var grundlaget lagt til en lille butik på 50m2 i Svendborg. Her begyndte min kone og jeg for alvor at arbejde os opad, fortæller Bjarne Hansen.

Allerede i 1977 havde den lille butik vokset sig så stor, at arealet blev seksdoblet til 300m2 og Bjarne Hansen havde nu seks mennesker på lønningslisten. Det viste sig hurtigt, at investeringen i arealerne og satsningen på flere sælgere ikke var en dårlig ide, og Bjarne Hansen kunne snart notere sig større og større andele i markedet. Nye butikker i Glamsbjerg og Nyborg skød op og det er i bakspejlet måske ikke så underligt at HTH fik øje på Bjarne Hansen som en attraktiv samarbejdspartner og tildelte ham hele Fyn som salgsområde. Dermed åbnede der sig nye muligheder for at strukturere indsatsen og Bjarne Hansen åbnede derfor en butik midt i hjertet på Fyn, nemlig på Rugårdsvej i Odense.

Ny butik revolutionerede hele branchen

I stedet for at krybe sammen og lade sig hæmme af de depressionsmættede vinde der blæste i kølvandet på kartoffelkur i slut-firsernes, så åbnede Bjarne Hansen en ny HTH butik på Ørebækvej i Odense. Den nye butik sprængte nemlig alle de kendte rammer og blandt andet mangedoblede arealerne og lagde dermed grundlag for et helt nyt forretningskoncept.

- Inden 1989 fandtes der kun små køkkenbutikker. Med min nye forretninger fik jeg pludselig plads til at samle og udstille langt flere produkter under samme tag. Det var noget der revolutionerede hele køkkenbranchen og gav hele HTH's butikskoncept et ordentligt skub ind i fremtiden, fortæller Bjarne Hansen.

En tur rundt i en af Bjarne Hansens butikker giver også et indtryk af masser af luft, hvor de enkelte køkkener får den plads de skal have, for at komme til deres ret. Der er kræset om detaljerne, planter og stilfulde statuer formidler et indtryk af stil og kvalitet.

Is i maven og investeringer

Selv om Bjarne Hansen var på ukendt grund da han satte skub i den udvikling der i dag er almindelig kendt, så nagede tvivlen aldrig i ham.

- Jeg vidste, at det var rigtigt at gå fra mange små butikker over til færre men til gengæld store forretninger.

At Bjarne Hansen har et lidt mere køligt overblik end de fleste kan blandt andet ses af, at han altid har turde at investere i nedgangstider. Bjarne Hansen kalder hans fremgang en kombination af dygtighed, hårdt arbejde og held.

Men det var dog langt fra den eneste af Bjarne Hansens ideer der fik hele branchen til at spærre øjnene op. Ved at satse på "gør-det-selv-manden" og for alvor introducere byg-selv-køkkener, satsede han igen på den rigtige hest. For det skulle nemlig hurtigt vise sig, at gør-det-selv manden var og stadig er et udbredt race. Og det ikke kun af økonomiske årsager. For på trods af at danskerne får flere og flere penge mellem hænderne, tager et utal af danskere hver dag en hammer i hånden og bygger sig bedre rammer til deres hjemlige tilværelse. Igen har Bjarne Hansens fremtidssyn og investering vist sig at bære frugt, for gør-det-selv markedet er i dag i eksplosiv vækst.

1. januar lukkede Bjarne Hansen første butik i Svendborg og åbnede i stedet et 2000m2 stort bolighus, hvor der er HTH-produkter i den ene halvdel, og et stilfuldt indretningshus i den anden halvdel. Kunden oplever dog knap nok at der er tale om to forskellige butikker. Ideen er at samle det hele under eet tag, så Hr. og Fr. Jensen ikke behøver at gå forskellige steder hen, når de både er på jagt efter et nyt køkken og måske nogen nye møbler til stuen. Igen er det et nyt koncept som Bjarne Hansen har indført i køkkenbranchen.

Det er dog ikke kun i køkkenbranchen at Bjarne Hansen har vist sit værd som forretningsmand. Blandt andet steg han ind i bilbranchen da den var i fremgang, og forlod den inden opgangen blev vendt til stagnation og siden nedgang.

Australien gav erfaringer

At Bjarne Hansen ikke er bange for at prøve noget nyt, burde efterhånden stå klart. Så da han i 1991 fik muligheden for at overtage samtlige af HTH's aktiviteter slog han til. Samme år indgik HTH en handel med Bjarne Hansen, så HTH overtog Bjarne Hansens fynske forretninger, mens han til gengæld overtog de ni butikker og den samlefabrik HTH har i Australien. Hans kone Conny, deres to døtre og svigersønnerne pakkede også deres tilværelse ned i nogle flyttekasser og byttede det fynske landskab ud med Australiens vidtstrakte natur og myldrende storbyer.

- Det var altafgørende for mig, at jeg kunne få min familie med, fortæller Bjarne Hansen, som giver familiens konsekvente opbakning igennem årene en stor del af æren for den fremgang han og ikke mindst HTH har oplevet.

- Jeg tror at det parløb HTH og jeg har haft igennem årene har været gavnligt for begge parter. Vi har begge været med til at udvikle hinanden, fortæller Bjarne Hansen, som i 1995 vendte et helt kontinent af erfaringer rigere tilbage fra Australien.

Æblet falder ikke langt fra stammen

Men også parrets to børn har haft gavn af de erfaringer familien i fællesskab høstede i Australiens barske forretningsverden. Datteren Gitte på 30 år arbejder i dag for HTH, mens Bjarne og Connys anden datter Bettina er startet som selvstændig inden for tøjbranchen. Hendes og mandens firma udvikler, designer og sælger modetøj. Det var netop i tøjbranchen at Bjarne Hansen selv blev udlært.

pressekort

Erfarne folk til de store opgaver

HTH's Projektsalg Fyn: Det rigtige valg til de store byggerier og licitationer

Når salgschef Ole Aastrup Sørensen eller en af hans syv kollegaer sætter sig ved deres skrivebord for at regne en pris ud, så er det ikke for et enkelt køkken. HTH's Projektsalg Fyn er nemlig en afdeling der henvender sig til det professionelle marked. Så når en arkitekt eller en bygherre skal afgive et tilbud til en licitation til et byggeri, er det bestemt ikke en dårlig ide, at ringe til HTH's projektsalg Fyn. Her er man nemlig vandt til at jonglere med de større tal, og kender de professionelle kunders behov.

- Vi afgiver tilbud der i størrelsesorden kan variere fra 100.000 kroner til mange millioner, fortæller salgschef Ole Aastrup Sørensen.

Det er dog ikke tilfældigt, at HTH har valgt at dele deres salgsside op i en privat og en professionel del. Der er naturligvis forskel på Hr. og Fr. Hansen der ønsker vejledning for at finde deres drømmekøkken, og for eksempel et boligselskab der ønsker at få renoveret 60 køkkener eller badeværelser på én gang.

- Ved at vi har opdelt kunderne i en professionel og en privat afdeling er der skabt den arbejdsro der skal til, for at vi her i projektsalgsafdelingen bedre kan koncentrere os om de større opgaver. Derudover er der den ret væsentlige gevinst ved ordningen, at den enkelte konsulent kun beskæftiger sig med erhvervskunder og dermed høster flere og flere erfaringer. Det gør igen at vi så selv bliver bedre og bedre, udtaler Ole Aastrup Sørensen.

At det ikke kun er HTH's egne folk der har taget projektsalgsideen til sig, kan tydeligt ses ud af statistikken. I dag sidder HTH Projektsalg Fyn for eksempel på over 70 % af alle boligselskaber.

- Vi står rigtig stærkt på markedet. I dag er vi de største på det fynske marked og er den anden største afdeling i hele Danmark, fortæller Ole Aastrup Sørensen.

Nøglen til succesen er dog ikke kun det knowhow der kendetegner HTH's erfarne folk, men også det gensidige tillidsforhold HTH's folk på den ene side, og erhvervskunderne på den anden side har opbygget. En tillid som er opstået igennem årene, og ved en salgsstrategi der altid sætter kunden i centrum.

HTH har igennem årene ofte stået deres prøve ude på byggepladserne og vist deres værd. Især når det hele pludseligt skulle vise sig at blive hektisk.

- Vi ved at en byggeplads kan være et travlt sted, og siden køkkener og badeværelser er noget af det sidste man sætter ind i et hus, så kræver det at man ved hvad man har med at gøre for at blive færdig til tiden.

(Faktaboks)
HTH Projektsalg Fyn udfører typisk opgaver for:

  • Boligselskaber
  • Andelsboligselskaber
  • Større entreprenører
  • Bygherrer af typehuse
  • En underskov af håndværksmestre og håndværkere
  • Arkitekter
blå linje